تفاوت cmsاختصاصی با وردپرس

تفاوت cms اختصاصی با وردپرس

مقالات

شاید سوال بسیاری از شما این باشد که سایت خود را با وردپرس طراحی کنید و یا یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی برای سایت خود داشته باشید؟!

تفاوت cms وردپرس و cms اختصاصی

در دو مورد، ممکن است بخواهید تفاوت بین طراحی وب سایت، وردپرس و کدنویسی را بدانید. در حالت اول، قطعاً می خواهید کسب و کار خود را به وب بیاورید و در حالت دوم، می خواهید طراحی وب را یاد بگیرید تا از آن کسب درآمد کنید.
در هر دو صورت بدون شک مهم ترین موضوع برای شما هزینه و زمان خواهد بود زیرا زمان یادگیری و پیاده سازی سایت برای هر دو روش متفاوت است و علاوه بر زمان مولفه های دیگری نیز وجود دارد که بر هزینه پیاده سازی سایت تاثیر می گذارد.

شاید در گذشته تشخیص این مشکل چندان سخت نبود و به راحتی می توانستید کدنویسی اختصاصی را برای داشتن سایت خود انتخاب کنید، اما با افزایش کارایی سایت های وردپرسی، انتخاب کمی سخت شده و البته ناگفته نماند. هزینه داشتن یک وب سایت به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
بسته به هدف طراحی وب سایت، می توانید با توجه به مزایا و معایب هر دو روش، انتخاب کنید که کدام یک برای شما مفیدتر است.
با ما در شرکت  برنامه نویسی و طراحی سایت اسپرلوس همراه باشید تا طراحی سایت را با تکنیک های وردپرس و کدنویسی مقایسه کنیم و به شما بگوییم که کدام یک به نیاز شما نزدیکتر است.

cms در واقع کوتاه شده عبارت “content management system” یا همون سیستم مدیریت محتوا است.

برای طراحی و مدیریت یک سایت ما عملا دو گزینه پیش رو داریم:cms اختصاصی یا cms وردپرس

۱- طراحی سایت به صورت اختصاصی و کد زدن برای هر دو بخش فرانت اند و بک اند که به ترتیب مربوط به ظاهر سایت و بخش سمت کاربر و بخش سمت سرور و تبادل اطلاعات می شوند. که برای اینکار باید از زبان های برنامه نویسی و فریمورک ها و تکنولوژی های مختلفی استفاده کنیم.
2- استفاده از CMS های آماده که نیاز به برنامه نویسی و کد زدن و تست و عیب یابی کردن بخش های مختلف رو بسیار کاهش میدن و سرعت کلی پروژه و آماده شدن و شروع به کار سایت رو به شدت افزایش میدن و همچنین هزینه های جانبی رو کم میکنن.

سیستم های مدیریت محتوا های مختلفی وجود دارن که از جمله اونا میشه به جوملا؛ دروپال، رادیانت، مجنتو رو نام برد اما در این بین میشه گفت محبوب ترین و معروف ترین اونا وردپرس هست.
سیستم مدیریت محتوا سامانه ای است که امکان ویرایش و مدیریت محتوا، انتشار،سازماندهی، حذف و نگهداری محتوا و مطالب و به صورت کلی مواردی که در یک سایت وجود دارند را از طریق یک رابط کاربری گرافیکی برای ما فراهم میکنه.

حالا که با سیستم های مدیریت محتوا بیشتر آشنا شدید، بیاید با هم نگاهی به مزایا و معایب استفاده از سیستم های مدیریت محتوا اختصاصی در برابر CMS هایی مانند وردپرس داشته باشیم.

مدیریت محتوا (cms) اختصاصی چیست؟

برای اینکه هر وب سایتی را بتوان مدیریت کرد باید یک سیستم مدیریت محتوا داشته باشد،  cmsاختصاصی به این معناست که مدیریت و معماری دیتابیس آن متناسب با نیاز وب سایت حال سیستم‌های اختصاصی می‌توانند با فریم‌ ورک‌هایی همچون لاراول ، ASP.NET، جنگو و از این دست چارچوب‌های نرم‌افزاری طراحی و اجرا شوند و CMS های اختصاصی میتوانند بر اساس نیاز شما تحلیل، طراحی و ساخته می‌شود و در صورتی که نیازهای شما تغییر پیدا کنه و یا بخواید ویژگی جدیدی را به سیستم وب سایت خود اضافه کنید، با کمک CMS اختصاصی این موارد به راحتی امکان‌پذیر خواهند بود

اما مزایای سیستم مدیریت محتوای اختصاصی چیست؟مزایای سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

۱.امنیت بالای وب سایت

یکی از مهمترین مزایای cms اختصاصی امنیت بالای آن است و به دلیل اینکه تمام کد های سایت اختصاصی نوشته شده اند و هیچ فردی از آن اطلاعی ندارد.البته این مساله را باید در نظر بگیرید که مساله امنیت تنها با کد اختصاصی امکان پذیر نیست باید حتما دانش تیم برنامه نویسی در حدی باشد که این نکات را رعایت کنند.

۲.سرعت بالای وب سایت

به دلیل اینکه از ایجاد فایل ها و کدهای اضافی در طراحی سایت جلوگیری میشود و دسترسی به اطلاعات سریعتر انجام میشود ،پس سرعت سایت بالاتر میرود.

۳.شخصی سازی و انعطاف پذیری بیشتر

در یک CMS اختصاصی شما دیگر تنها محدود به پلاگین های موجود نخواهید بود آزادی عمل و انتخاب بسیار بیشتری دارید و می توانید هر قسمت را بسته به نیاز خود، بار ها در طول زمان و شرایط مختلف شخصی سازی و با فعالیت های خود سازگار کنید.

معایب سیستم مدیریت محتوای اختصاصی چیست؟

معایب سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

۱.زمان طراحی پروژه زیاد است

مشخصا برای سیستمی که قرار هست از صفر ساخته و نوشته بشه زمان بیشتری نیاز هست و روند کار ها آهسته تر و با سرعت کم تری پیش میره و راه اندازی و شروع به کار سایت بسیار طولانی تر و زمانبر تر میشه و همچنین احتمال وقوع مشکلات و چالش های پیش بینی نشده هم زیاد میشه.

  2.هزینه و نیاز به پشتیبان دائمی دارد

اگر فردی که از سایت استفاده میکند اطلاعات و آگاهی چندانی از برنامه نویسی و این حوزه نداشته باشد بر خلاف CMS هایی مانند وردپرس عملا باید انجام همه کارها و اعمال تغییرات را به همان تیم برنامه نویس و توسعه دهنده بسپارد و به آن ها مراجعه کند. علاوه بر این به دلیل اینکه ساخت یک سیستم مدیریت محتوا از صفر وقت و انرژی و تخصص زیادی را می طلبه مشخصا هزینه های به نسبت سنگین تری را روی دست سفارش دهندگانش میزاره که احتمالا برای ادامه پشتیبانی ها و رفع باگ ها و آپدیت ها هر بار مجبور به پرداخت هزینه ای دوباره به اون تیم باشد.

تاریخچه وردپرس

وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا رایگان فوق پیشرفته برای ایجاد انواع وبسایت و بلاگ آموزشی، تجاری، علمی و حتی اداری هست که در ۲۷ می سال ۲۰۰۳ در پروژه موفق b2 شکل گرفت.

وردپرس بر پایه PHP و  MySQL بنا شده که تقریباً توسط تمام میزبانی های تحت وب پشتیبانی می‌شود.

نام وردپرس را کریستیان اِسلِک، دوست مت مولنوگ (توسعه‌دهندهٔ اصلی وردپرس) پیشنهاد داد و از آن روز وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروف‌ترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ و سایت بر روی هاست شده است. در حال حاضر بیش از ۷۶ میلیون وب سایت در جهان با این CMS راه اندازی شده‌است.

در ابتدا وردپرس تنها یک سیستم رایگان وبلاگ‌نویسی بود که امکانات خوبی را در اختیار وبلاگ نویسان قرار می‌داد و سپس به صورت یک سامانه مدیریت محتوا یا نرم‌افزار متن باز برای مدیریت محتوای سایت‌ها معرفی شد.

مزایا وردپرس چیست؟

۱.رایگان و بدون هزینه

وردپرس سیستم مدیریت محتوایی است که رایگان و متن باز است. وجود آپدیت های مداوم و ساده ، قالب ها و پوسته های رایگان و فراوان ، پلاگین ها و افزونه های مفید و رایگان ، قابلیت انتشار مطالب با استاندارهای SEO باعث شده است این سیستم مدیریت محتوا به سادگی کار شما را در توسعه یک وب سایت راه بیندازد.

۲.بهینه سازی های موتور جست و جو و سئو

وردپرس بهینه‌سازی موتورهای جستجو را به سادگی انجام می‌دهد. مواردی مانند تگ‌های H1,H2,H3، استفاده از کلمات کلیدی و غیره همگی در قسمت مربوط به سئو در وردپرس قابل انجام است.

۳.قالب های فراوان و ارزان

عموماً طراحی سایت وردپرس هزینه ای بسیار کم نسبت به بسیاری موارد دیگر از جمله کدنویسی دارد چرا که سیستم مدیریت محتوا نیاز به برنامه نویسی ندارد و اصل هزینه حذف میشود. هزینه ی اندک باقی‌مانده مربوط به طراحی قالب وردپرس خواهد بود.

۴.آپدیت ها و پشتیبانی و جامعه کاربران خوب

یکی دیگر از مزایای طراحی سایت با وردپرس این است که تیم توسعه‌دهنده این سیستم هر از چند گاهی یک بروزرسانی جدید منتشر می کند که به رایگان در اختیار کاربران قرار دارد.

این بروزرسانی ها برای بهبود سطح امنیت، بهینه سازی محیط کاربری، افزودن ویژگی‌های جدید و … انجام می شود و همین مورد باعث می‌شود که سایتهای وردپرسی همیشه پتانسیل بالایی برای پیشرو بودن داشته باشند.

همچنین به دلیل محبوبیت فراوان این CMS جامعه کاربران و استفاده کنندگان از آن بسیار فراوان هست و شما می تونید به راحتی جواب سوالات و مشکلات خودتون رو با یک سرچ ساده یا پرس و جو در انجمن ها پیدا کنید.

معایب وردپرس چیست؟

معایب سیستم مدیریت محتوای وردپرس

شاید بتوان بزرگ ترین عیب وردپرس را مشکلات و نقص های امنیتی آن دانست که البته وجود آن ها به دلیل اینکه این سیستم برای کابران متفاوت و با سلایق و نیاز های مختلف طراحی شده و پر از ویژگی های بعضا غیر کاربردی است، چیز دور از انتظاری نیست. البته از آنجا که وردپرس همیشه در حال بروز رسانی و رفع باگ هست، میشه با خیال راحت تری از اون استفاده کرد و با توجه به خیل عظیمی از کاربران که از اون استفاده میکنن و پشتیبانی و عیب یابی ها، جای نگرانی خاصی نیست. مشکلات کوچک و جزیی دیگری نیز در این سیستم محبوب و همه گیر وجود دارد که به علت جزیی و قابل حل بودن اکثر اون ها از بیان شون در اینجا چشم پوشی میکنم.

نظرات