آغاز بهکار مرکز نوآوری و توسعه تعاون کرمان/دولت همچنان کارفرمای بزرگ است
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، محمد خواجه زاده معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در آیین افتتاح همزمان مراکز نوآوری و توسعه تعاون کشور از طریق ویدئوکنفرانس اظهار کرد: از رسالتهای جدید وزارت تعاون این است که از بحث شتابدهی واحدهای نوآوری را در دستور کار قراردهد و ایدههای این واحدها را تجمیع و سپس تعاونیهای دانشبنیان را مبتنی بر ایده و فکر راهاندازی کنیم.
وی گفت: سپس موجب بروز خلاقیت و پرورش ایدهها شویم و در زمینه کسب و کار کلینیک ویژه آن از کمبودهای ما است که باید با راهاندازی آن بتوانیم به رشد کسب و کارها کمک کنیم.
معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان تصریح کرد: باید با کمک چند آیتم افکار و ایدههای خود را محقق کنیم که نخستین کار این است که صاحبان ایده را به سمت و سوی این مراکز هدایت کرده تا بتوانند به رشد استاندارد و تولید محصول برسند.
خواجه زاده خاطرنشان کرد: همچنین در تلاش هستیم که تعاونیهای دانشبنیان را از دل همین واحدهای نوآور ایجاد کرده و با حمایتهای اداره کل به آنها در تولید محصول کمک کنیم زیرا وظیفه ما هدایت و مشاوره درست این واحدها است.
به دنبال ایجاد پنجره واحد خدمات الکترونیک بخش تعاون هستیم
محمدجعفر کبیری معاون امور تعاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی نیز در این آیین اظهار کرد: یک کار تیمی و گروهی موفق راهاندازی کرده و باید مسیر توسعه این بخش را بیش از پیش توسعه دهیم، تغییر نیازمند صبوری، استمرار در کار و توکل است که با دو رویکرد اصلی شفافیت و دولت الکترونیک توانستیم سامانه جامع هوشمند تعاون را ایجاد کرده و به دنبال ایجاد پنجره واحد خدمات الکترونیک بخش تعاون بوده و هستیم که این سامانه ایجاد و فاز اول افتتاح و فاز دوم در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان اینکه توسعه نوآوری و حمایت هدفمند بخش دوم رویکرد ما بوده که نقطه عطف ما بوده است، افزود: پژوهشهای فراوانی انجام شده بود که در فرآیندهای عملیاتی از آن استفاده نشده بود که ما با همکاری جهاد دانشگاهی از شبکه بزرگی از اساتید استفاده و یک اتاق فکر بزرگ ایجاد کردیم.
معاون وزیر تعاون گفت: کرمان استان تعاون خیری است که تعاونیهای بزرگ و موفقی در آن با جمعیت و کیفیت بالا در آن فعال هستند و در سطح کشور کارایی آنها مبتنی بر ارتباط آنها با تعاونیهای شهرستانها است.
کبیری بیان کرد: ما در بخش تعاون این نیاز و ضرورت را احساس کردیم که استارت آپهایی را در بخش تعاون فعال کرده و خروجی آنها به تعاونیها کمک کند و نوآوری در ارائه خدمات انجام دهیم.
همچنان دولت به عنوان کارفرمای بزرگ است
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اظهارکرد: در ساختار اقتصاد ایران در قانون اساسی اقتصاد ما بر سه پایه اقتصاد دولتی، خصوصی و تعاونی و در راستای ریشهکن کردن فقر و شکوفایی اقتصاد ایجاد میشود.
وی عنوان کرد: پس از ۴۰ سال با تمام تلاشهای صورت گرفته هنوز هم شاهد ادامه تمرکز ثروت در جمع خاصی هستیم و همچنان دولت به عنوان کارفرمای بزرگ است و سهم دولت در تولید بسیار است که ضرورت آسیب شناسی آن را میرساند.
شریعتمداری با بیان اینکه جوانان تحصیلکرده ما یکی از ذخایر ایجاد تعاونیها هستند، افزود: راهی جز این نیست که اقتصاد کشور را به سمت و سوی تعاونیها ببریم، زیرا فرهنگ تعاونی به فرهنگ ایرانی نزدیکتر است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: ۲ هزار میلیارد تومان خط اعتباری برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان و ۲۰ میلیارد تومان برای منتا و ۱۰ میلیارد تومان برای شهرستانها اختصاص یافته است.
ضرورت شناسایی خلأهای بخش تعاون
محمدمهدی عربنژاد مدیر مرکز نوآوری و توسعه تعاون کرمان اظهار داشت: اصلیترین اولویت ما در مراکز نوآوری، رفع نیازهای تعاونیها به کمک استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان در بخش تعاون است.
وی گفت: ما با رویکردی نوین و در نظر گرفتن زیرساختها و ظرفیتهای بومی هر منطقه و استان با همراهی تیمهای متخصص و جوان در این حوزهها بر آن شدیم که با قدرت هر چه تمام اقدام به شناسایی خلأهای بخش تعاون و دیگر شرکتهای صنعتی، تولیدی و تجاری کنیم.
مدیر مرکز نوآوری و توسعه تعاون کرمان تصریح کرد: پیشنهاد عملیاتی ما این است که با توجه به ماهیت تعاونی مراکز نوآوری و توسعه تعاون استانی که منجر به توانایی شبکه سازی مناسب و یکپارچه آنها در سراسر کشور برای شناسایی خلاهای بخش صنعتی، تولیدی و تجاری میشود.
عربنژاد ادامه داد: هر مرکز اطلاعات نیازهای بخش تعاون و صنایع استان خود را دستهبندی کند تا در یک سامانه یکپارچه زیر نظر منتا تجمیع شده و در اختیار تمام مراکز تحقیقاتی و پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری کشور قرار گیرد تا از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به جنس نوآورانه فعالیتهای مراکز نوآوری و توسعه تعاون، این واحدها در سراسر کشور برای افزایش بهرهوری خود نیازمند حمایت نهادهای بالادستی مانند تخصیص خط اعتباری و تسهیلات بانکی کمبهره هستند تا بتوانند، بیش از پیش در مسیر اقدامات فناورانه و نوآورانه ایفای خدمت کنند.