دسته بندی وبلاگ

برچسب ها

تاریخچه طراحی سایت

مقالات

در این مقاله از شرکت طراحی سایت در کرمان اسپرلوس به مبحث تاریخچه طراحی سایت می پردازیم. این روزها دیگر تقریبا همه می دانند که شروع اینترنت از یک پروژه نظامی به نام ArpaNet  در ایالات متحده امریکا بوده در واقع در این پروژه 4 تا کامپیوتر در 2 تا ایالت مختلف توانستند با موفقیت با هم ارتباط برقرار کنند و این اتفاق در زمانی که چیزی به اسم کامپیوترهای شخصی وجود نداشت و منظور از کامپیوتر سیستم های بزرگ مختص سازمان های بزرگ بود ، یک پیشرفت حائز اهمیت به شمار می رفت. و بعد از این اتفاق امکان برقراری ارتباط بین کامپیوتر های یک سازمان هم به وجود آمد.

آنچه در این مقاله می خوانیم…

تاریخچه طراحی سایت

چه اتفاقی افتاد که طراحی سایت به وجود آمد؟!

در سال 1970 میلادی با تعریف پروتکل‌هایی مثل TCP که امروز هم رایج هست و اضافه شدن کامپیوترهای میزبان (Host) بیشتر به آرپانت و  گسترش به برخی نواحی فراتر از ایالات متحده، آرپانت شهرت بیشتری پیدا کرد و ایده اینترنت مطرح شد .

وب یا همان WWW که مخفف   World Wide Webو به فارسی به معنی وب جهان گستر هست بعدا در یک آزمایشگاه اروپایی فیزیک ذرات بخاطر نیازی که به دسترسی مرتب‌تر و آسان‌تر به اطلاعات موجود روی اینترنت داشتن ، ابداع شد. در این روش باعث شد که اطلاعات به صورت مستندات صفحه‌ای روی اینترنت قرار بگیرند و بوسیله یک مرورگر وب قابل مشاهده باشند . این روزها مزیت های فراوانی که این روش با خودش به همراه داشته کاملا مشخص و غیر قابل انکار هست که از جمله مهترین این مزایا می توان به ظهور سایت ها و در ادامه مطرح شدن بحث طراحی سایت اشاره کرد .

شروع طراحی سایت

شروع طراحی سایت

اوایل، اینترنت از تعدادی نوشته و عکس تشکیل شده بود و خوب در آن زمان همان عکس های ابتدایی هم برای مردم جذابیت خاصی داشت ، ولی خب خبری از طراحی برای  سایت و گرافیک و ویدئو و…. نبود .

جستجو گر موزاییک تنها جستجوگری بود که آن موقع  برای نشان دادن همان عکس و نوشته های ساده ابتدایی وجود داشت . ولی  همینطور که قبل از این گفتیم با ورود  www که یک کنسرسیوم جهانی وب بود ، به دنیای اینترنت، کم کم طراحی سایت مفهوم پیدا کرد .

شاید جالب باشد که بدانید اولین پروژه طراحی سایت  دنیا توسط تیم برنرز لی(Tim Berners Lee)  در سال 1991 پا به صحنه گذاشت و تیم برنرز لی اولین طراح وب در جهان شد ( البته نه به شکلی که الان به آن طراحی سایت می گوییم در حد همان عکس و نوشته معمولی آن زمان ) .

اولین شرکت طراحی سایت

آقای اندرسن کسی بود که در سال ۱۹۹۴ اولین شرکت رویکرد طراحی سایت رو تاسیس کرد و اسم شرکت طراحی سایت خودش رو Netscape communication گذاشت و همزمان با این کار جستجوگر   Netscape رو هم معرفی کرد . بعد از این ، جنگ بین جستجوگرهای مایکروسافت و نت اسپیس شروع شد . این جنگ از سال 1996 تا سال 1999 بین این دو غول متخصص زمان خودشان طول کشید. و این رقابت مقدمه ای شد برای پیشرفت های بسیار زیاد در زمینه طراحی سایت . در واقع می توان گفت که رقابت جستجو گرها باعث سریع تر شدن رشد طراحی سایت شد.

در ابتدا، سایتهای وب با کُدهای ساده اچ‌ تی ‌ام‌ ال نوشته می‌شد، HTML  یک زبان نشانه گذاری است، به این معنی که بخش های مختلف توسط اجزایی به نام تگ از هم جدا شده، که هر کدام دارای کاربرد و خواص مربوط به خود هستند. این تگ‌ ها به مرورگر اعلام می‌ کنند، که هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و باید به چه صورت نمایش داده شود.  در مقایسه با روش های دیگر، این راه تازه و متفاوتی بود که کاربران به سادگی می‌توانستند با یک مرورگر، صفحه‌های پیوند خورده را باز کنند . امروزه اچ تی ام ال بخشی از برنامه نویسی فرانت اند طراحی سایت به حساب میاد.

طراحی سایت از چه دوران هایی گذر کرده و به کجا رسیده ؟

در آن  دوران طراحی وب یا همان طراحی سایت ، به معنای واقعی تاریک بود و تنها یک صفحه نمایش، با قابلیت اضافه کردن چندین کد وجود داشت .

 دوران جدول ها در طراحی سایت (۱۹۹۵)

با به وجود آمدن مرورگرها به نوعی طراحی سایت هم متولد شد ، چرا که مرورگرها می‌توانستند تصاویر را به مخاطب نمایش بدهند . طراحان سایت با جدول می‌توانستند تصاویر و المان‌های مختلفی را خلق کنند در آن زمان کدهای  HTML نزدیک‌ترین راه  موجود برای ساختار اطلاعات جدول‌ها بود.

با اینکه این کار از لحاظ فنی اشتباه هست و جدول‌ها برای ساختن اعداد به کار می‌روند اما هنوز هم یک روش معمول برای طراحی وب به شمار می‌آید.

دوران جدول ها در طراحی سایت

ظهور JavaScript در طراحی سایت ( ۱۹۹۵)

پاسخی محدودیت‌های HTML برای طراحی سایت جاوا اسکریپت بود. مثلا وقتی  که نیاز است محتوا و المان‌های وب سایت داخل یک پنجره‌ی پاپ آپ باز شوند و یا جای یک المان طراحی شده در صفحه‌ را به صورت پویا تغییر کند ، جاوا اسکریپت راحت‌ترین راه‌حل‌های موجود بود. اما مشکل جاوا اسکریپت با توجه به ساختارش ، پایین آوردن سرعت وب سایت‌ها بود.

ظهور JavaScript در طراحی سایت

دوران انیمیشن‌های فلش  (۱۹۹۶)

در راستای کمتر شدن محدودیت‌های طراحی سایت فناوری جدیدی پا به عرصه گذاشت که گویا نوید دهنده آزادی و خلاقیت در طراحی سایت بود. با استفاده از ابزارهایی که نرم‌افزار Flash در اختیار یک طراح سایت قرار می‌داد هر نوع شکل، چیدمان، انیمیشن، فونت و… قابل طراحی بود. متاسفانه این روش برای مرورگرها بهینه نبود و منابع پردازشی زیادی لازم داشت.

دوران انیمیشن‌های فلش

 دوران CSS ( ۱۹۹۸)

می توان گفت همزمان با فلش، راه‌حل دیگری برای طراحی سایت بهتر به وجود آمد که به آن   Cascading Style Sheets  یا همان CSS گفته می شد. در این زمان قالب‌بندی و رنگ‌بندی بر عهده CSS بود و محتوای سایت  رو HTML بارگزاری می کرد، اما مشکلاتی مانند عدم انعطاف پذیری ، پشتیبانی نکردن مرورگرها از CSS و … کار را برای توسعه دهندگان سخت کرد .

دوران CSS

دوران تلفن های هوشمند ، گریدها و فریم ورک ها (۲۰۰۷)

با استقبال گسترده از تلفن های هوشمند چالش جدید به وجود آمد که چرا سایت های طراحی شده با گوشی ها سازگاری ندارند؟! ناسازگاری هایی مثل خوانایی کم صفحات وب در موبایل ها ، سرعت کم بارگزاری و…

برای رفع این مشکل سه  کار انجام شد

۱ . ایده مشبک کردن و صفحات ۱۲ ستونی

۲.استفاده از کتابخانه ای از المان های که تبدیل به کد شدن

۳.استفاده از فریمورک های bootstrap  و  foundatin

دوران تلفن های هوشمند ، گریدها و فریم ورک ها

طراحی سایت واکنش گرا یا ریسپانسیو (۲۰۱۰)

پیشنهاد آقای ایتان مارکوته (Ethan Marcotte) این بود که از همان محتوا، اما با طرح های مختلف برای طراحی سایت استفاده شود  و به این صورت اصطلاح طراحی واکنش گرا را ابداع کرد،که یکی از اهداف اصلی شرکت طراحی سایت اسپرلوس در موبایل فرندلی بودن آن است. اما مزیت اصلی  ریسپانسیو یا واکنش گرایی در محتوای وب سایت است. یعنی هم در صفحه نمایش دسکتاپ و هم در موبایل محتوا یکسان هست و فقط نحوه نمایش و چیدمانشان باهم فرق میکنه.

طراحی سایت واکنش گرا یا ریسپانسیو

مسطح شدن المان‌ها (۲۰۱۰)

طراحی‌‌های پیچیده همراه با سایه و … با طراحی‌های به اصطلاح تخت یا فلت جایگزین شدن . چیدمان های زیبا ، عکس های جالب ، تایپوگرافی و… چیزهایی هستن که در طراحی سایت های امروزی از آنها استفاده می‌شود.در نهایت طراحی های  پر زرق و برق جای خودشان را به  آیکون های ساده و جذاب دادند و نکته جالب توجه این است که دنیای وب از همان ابتدا به این شیوه بیشتر نزدیک بوده است.

مسطح شدن المان‌ها

آینده روشن (۲۰۱۹)

هدف نهایی در طراحی سایت این هست که یک طراح سایت هر چیزی را که به صورت بصری طراحی می کند بتواند وارد مروگرها کند، البته منظور فقط تغییر چیدمان و ترتیب المان‌ها نیست بلکه انعطاف پذیری و کنترل کامل بر روی طراحی صفحه‌ها هم مطرح هست.

نظرات

  • آخرین مقالات
بهترین راه برای اینکه مطلب خود را برسانی، این است که خیلی ساده بروی سر اصل مطلب
مشاهده بیشتر